בית הדין המהפכני בטהראן דחה את הערעור של ג'עפר פאנאהי, במאי הסרט המדובר "זו הייתה רק תאונה", והותיר את שנת המאסר שנגזרה עליו בגין "תעמולה נגד המשטר האיראני" - כך אמר השבוע עורך דינו של פאנאהי, מוסטפה נילי.
פאנאהי הוא מבקר חריף של המשטר האיראני שכבר נעצר בעבר לזמן ממושך, ומשטר האייתוללות אף אסרו עליו לביים. את "זו הייה רק תאונה" הוא צילם במחתרת, ללא אישור מהרשויות באיראן - כפי שהמשטר דורש מכל במאי הפועל במדינה - ונמלט ממנה.
"זו הייתה רק תאונה", שזכה בדקל הזהב בפסטיבל קאן בשנה שעברה , עוסק בחמישה אנשים שנעצרו בעבר בידי השלטונות האיראנים. הם לוכדים אדם שהם מאמינים שהוא התובע שעינה אותם במעצר, אך הם לא בטוחים בכך - מפני שעיניהם היו מכוסות בזמן שנפגעו. הסרט זכה להערכה גדולה, והיה מועמד לפרסי אוסקר לסרט הזר (מטעם צרפת) הטוב ביותר ולתסריט הטוב ביותר.
למרות ההצלחה, פאנאהי נשפט, שלא בפניו, לעונש מאסר בדצמבר האחרון, כמו גם לאיסור יציאה מהמדינה למשך שנתיים. אף שידע זאת, הוא הצהיר כי בכוונתו לחזור לארצו, ואכן עשה זאת בחודש מרץ האחרון.
לפי הפרקליט, כפי שצוטט באתר וראייטי ובכלי תקשורת נוספים, הבמאי יוכל לערער על ההחלטה בתוך 20 ימים לבית דין לערעורים.
