וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמן האבסורד: לאט לאט, תמיר בר הופך לאס של "ארץ נהדרת"

עודכן לאחרונה: 10.4.2025 / 11:03

במערכון הכי מצחיק של הפרק, כשהוא מגלם את מנהיג סוריה אל-ג'ולאני ומתענג על הפער שבין התדמית החביבה והמיתממת לאכזריות הרצחנית, בר מדגים מה הפך אותו לאחת המניות הכי חזקות בעונה הזאת של התכנית

תמיר בר מגלם את אל-ג'ולאני, "ארץ נהדרת", קשת 12, 9 באפריל 2025. קשת 12, צילום מסך
ימכור בביטחון מוחלט ובתחפושת של רצינות את הבלוף הכי גדול. בר ב"ארץ נהדרת", אתמול/צילום מסך, קשת 12

לא חסרים קומיקאים באמת מבריקים בקאסט של "ארץ נהדרת". שחקנים כמו ערן זרחוביץ', ליאת הר לב או יניב ביטון למשל (ואפשר בקלות להמשיך עוד ועוד, באמת שלא חסר), זורחים בין אם הם מקבלים תפקיד של פוליטיקאי בכיר ובין אם זה ידוען לרגע שהופך לשיחת היום.

כל כך התרגלנו שהם כל כך טובים, שלפעמים, בשבוע לא מוצלח או בדמות לא מספיק מעניינת, זה כמעט מרגיש שמבזבזים אותם. הרי הרף כל כך גבוה והמציאות כל כך עבשה ומחליאה - ועל זה הרי אנחנו כותבים לא מעט - שלפעמים גם חיקויים מדהימים נראים פתאום עייפים ולאים. ככה זה היה אתמול: ואטורי יוצא טמבל? נו מילא. גוטליב משתוללת בבית המשפט? צפוי, ומשחק לידיים שלה. לירון אברהם נמאס לדבר על גורם בכיר? בדיחה שכבר מיצתה את עצמה.

אבל בקאסט כל כך גדול, תמיד יש מישהו שמתעלה. והפעם, כמו שקורה יותר ויותר לאחרונה, מי שנענה לאתגר הוא תמיר בר, בתפקיד מנהיג סוריה החדש אל-ג'ולאני, בקלות הדבר הכי מצחיק ומופרע בפרק האחרון. זאת אחת הדמויות הכי טובות של העונה הנוכחית: מנהיג סוריה החדש כג'יהאדיסט היפסטר מסביר פנים, שמאחורי החיוך והתדמית המנומסת שהוא משווק לעולם מסתתרות פעולות רצחניות. הפעם הוא בעגלת קפה מעבר לגבול בחולצה פרחונית, מוכר חוויה משפחתית ומציע לטחון קפה וגם עלאווים ואפילו אותנו.

תמיר בר מגלם את אל-ג'ולאני, "ארץ נהדרת", קשת 12, 9 באפריל 2025. קשת 12, צילום מסך
הקצף יוצא מהאף. "ארץ נהדרת", אתמול/צילום מסך, קשת 12

נכון, הדמות הזאת היא לא בדיוק הסאטירה הכי חתרנית, אמיצה או מתוחכמת בעולם - שהרי אין בה סיכון באמת, כולנו באותו הצד ואכן: כמה נחמד להשתעשע קצת ממטורפים של מקום אחר - אבל כמה שהדאחקה פשוטה, כך הביצוע שלה מושלם. בר סוחט עד תום את הפער בין הגישה החביבה והמיתממת לאכזריות הפסיכופתית, ומתענג על הטירוף שמבצבץ בכל משפט וחושף את השקר שוב ושוב. "איך אתה מערבב?", שואל אותו קיציס. "בקלות", הוא עונה בידידותיות, "שם חליפה, קצת מסדר את הזקן, אומר מילים כמו 'לאב' ו'הודנא' ואתם מעורבבים יופי. למרות שאצלנו כבר לא אומרים 'הודנא', אומרים 'הפוגטו'". עכשיו הקצף של הקפה כבר יוצא מהאף.

לבר, שרובנו הכרנו כשפרץ עם אופרת הראפ "שם טוב האבי", לקח זמן למצוא את עצמו ב"ארץ נהדרת". הוא התחיל כמומחה השירים המיוחדים, ועבר חניכה אצל אסי כהן במערכוני "השוטרים". היום הוא אמן האבסורד של התכנית, מי שמתמחה במונולוגים ארוכים של בלבול וערבוב, וימכור בביטחון מוחלט ובתחפושת של רצינות את הבלוף הכי גדול - עד שיחשוף במשחק מילים את הבסיס המטומטם והמגוחך שעליו עומד הפעלול. לא פעם זה במשאלי הרחוב הבוראטיים שלו, שיותר משהם עושים צחוק מאנשים אקראיים, הם פרודיה על עידן הבולשיט והשרלטנות הנוכחי. לפעמים אלה דמויות לולייניות, כמו עו"ד עמית חדד מרובה המיוצגים. זה לא שלא ידענו עם מי יש לנו עסק, אבל זה הולך ומתבהר: לאט לאט, בר הופך לאחד האסים הכי חזקים של "ארץ נהדרת".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully