הזמר השווייצרי נמו, שזכה באירוויזיון 2024 עם השיר "The Code", הביע תמיכה בקריאות להחרים את ישראל מהתחרות. בריאיון ל-HuffPost UK, נמו אמר: "אני לא תומך בכך שישראל משתתפת באירוויזיון כרגע. זה לא הגיוני בעיניי". בהצהרה נוספת שנמסרה לאחר מכן, נמו הוסיף: "אני תומך בקריאה להחרים את ישראל באירוויזיון. פעולותיה סותרות את הערכים שהאירוויזיון מתיימר לייצג — שלום, אחדות וכבוד לזכויות אדם".
בימים האחרונים פורסם מכתב פתוח שעליו חתמו 72 משתתפי עבר, כולל שני זוכים, הקורא להחרים את ישראל מהתחרות הקרובה. הם טוענים שפעולותיה של ישראל מנוגדות לערכי האירוויזיון.
בתגובה, איגוד השידור האירופי (EBU) מסר כי הוא מבין את הדאגה, אך הדגיש כי האירוויזיון הוא אירוע שמקדם חיבור, גיוון והכלה דרך מוזיקה. ה-EBU גם הבהיר שהוא תומך בתאגיד השידור הישראלי כאן מול איומים של הפרטה או סגירה על ידי ממשלת ישראל.
עוד אירוויזיון 2025 בוואלה
"פחדתי שיירו בי כשאני על במת האירוויזיון. חשבתי שאולי לא אחזור בחיים"
דרמה ענקית באירוויזיון: האם השיר שמוביל בהימורים מועתק?
חשש מפיגועי טרור: המל"ל פרסם אזהרה לישראלים הנוסעים לאירוויזיון
מנהל האירוויזיון: אף גוף שידור באירופה לא מתנגד רשמית להשתתפות ישראל
שמועות עיקשות: האם סלין דיון תדהים את אירופה ותשתתף באירוויזיון 2025?
חצאי הגמר ישודרו בכאן 11 בימים שלישי וחמישי הקרובים (13 ו-15 במאי) והגמר הגדול ישודר במוצאי שבת, 17 במאי, החל מ- 22:00 בכאן 11, באתר ובאפליקציה.