וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זוכה האירוויזיון קורא להדיח את ישראל: "לא הגיוני שהיא משתתפת"

עודכן לאחרונה: 9.5.2025 / 15:56

נמו, הזוכה השווייצרי של אירוויזיון 2024, הביע תמיכה פומבית בקריאות להחרים את ישראל מהתחרות. הזמר הצטרף ל-72 משתתפי עבר החתומים על מכתב פתוח הטוען שפעולות ישראל מנוגדות לערכי האירוויזיון. איגוד השידור האירופי הגיב כי האירוויזיון מקדם חיבור והכלה דרך מוזיקה

יובל רפאל, יואב צפיר ושאר חברי המשלחת לאירוויזיון 2025 במעגל אנרגיה לקראת החזרה השנייה/כאן

הזמר השווייצרי נמו, שזכה באירוויזיון 2024 עם השיר "The Code", הביע תמיכה בקריאות להחרים את ישראל מהתחרות. בריאיון ל-HuffPost UK, נמו אמר: "אני לא תומך בכך שישראל משתתפת באירוויזיון כרגע. זה לא הגיוני בעיניי". בהצהרה נוספת שנמסרה לאחר מכן, נמו הוסיף: "אני תומך בקריאה להחרים את ישראל באירוויזיון. פעולותיה סותרות את הערכים שהאירוויזיון מתיימר לייצג — שלום, אחדות וכבוד לזכויות אדם".

בימים האחרונים פורסם מכתב פתוח שעליו חתמו 72 משתתפי עבר, כולל שני זוכים, הקורא להחרים את ישראל מהתחרות הקרובה. הם טוענים שפעולותיה של ישראל מנוגדות לערכי האירוויזיון.

בתגובה, איגוד השידור האירופי (EBU) מסר כי הוא מבין את הדאגה, אך הדגיש כי האירוויזיון הוא אירוע שמקדם חיבור, גיוון והכלה דרך מוזיקה. ה-EBU גם הבהיר שהוא תומך בתאגיד השידור הישראלי כאן מול איומים של הפרטה או סגירה על ידי ממשלת ישראל.

נמו, נציג שוויץ בחצי גמר אירוויזיון 2024, מאלמו, 9 במאי 2024. Leonhard Foeger, רויטרס
נמו, נציג שוויץ בחצי גמר אירוויזיון 2024, מאלמו, 9 במאי 2024/רויטרס, Leonhard Foeger

עוד אירוויזיון 2025 בוואלה

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

חצאי הגמר ישודרו בכאן 11 בימים שלישי וחמישי הקרובים (13 ו-15 במאי) והגמר הגדול ישודר במוצאי שבת, 17 במאי, החל מ- 22:00 בכאן 11, באתר ובאפליקציה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully