בית משפט בפריז הרשיע היום (שלישי) את השחקן הצרפתי ז'ראר דפרדייה בתקיפה מינית נגד שתי נשים שונות על סט צילומים של סרט בשנת 2021, באחד התיקים המתוקשרים ביותר של גל #MeToo שאיתם התמודדה מערכת המשפט בצרפת.
דפרדייה, דמות מרכזית בקולנוע הצרפתי, הכחיש שוב ושוב כל טענה נגדו במהלך המשפט, ופרקליטו ביקש לדחות את האישומים נגדו. אולם, השופט תיירי דונארד קבע כי הסבריו של דפרדייה לאירועים לא היו משכנעים.
אחת משתי התובעות, מעצבת תפאורה בשם אמילי ק', העידה שהשחקן חפן את כל גופה, לכד אותה בין רגליו והעיר לה הערות מיניות מפורשות. "הוא נגע בהכול, כולל בשדיים שלי", היא אמרה לבית המשפט. "הייתי מבועתת, הוא צחק". השופט קבע כי שני עדים תמכו בעדות שלה, בעוד דפרדייה סתר את עצמו בעדותוץ
התביעה ביקשה מבית המשפט לגזור על השחקן בן ה-76 18 חודשי מאסר על תנאי וקנס בגובה 20 אלף יורו.
בשנים האחרונות עלו שורה של טענות להתנהגות בלתי הולמת מצידו של השחקן, מהטרדה ועד אונס. במקביל למשפט הנוכחי, דפרדייה ממתין למשפט באשמת אונס של השחקנית הצרפתייה שרלוט ארנולד. לפני כשנתיים פרסם האתר הצרפתי Médiapart תחקיר ובו טענות של 13 נשים נגד השחקן, שממשיך להכחיש את כל המיוחס לו.
השחקן הצרפתי ז'ראר דפרדייה הורשע בתקיפה מינית על סט צילומים
עודכן לאחרונה: 13.5.2025 / 12:12