וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המתקפה של ינון מגל נגד החטוף עידן אלכסנדר שברה שיאי גועל

עודכן לאחרונה: 14.5.2025 / 2:01

אפילו החברים בפאנל של "הפטריוטים" ניסו להרגיע את ינון מגל, שהתעקש להפנות מתקפה חריגה כלפי עידן אלכסנדר - החייל שחזר מהשבי אחרי 584 ימים של גיהנום - וכלפי אמו, יעל. הסיבה להשתלחות? היא לא אמרה תודה לנתניהו. אולי, לפני שמצפים לתודה, כדאי ללמוד להגיד סליחה

ינון מגל. ערוץ 14, צילום מסך
כמה חשוב לו שיגידו לביבי תודה. ינון מגל/צילום מסך, ערוץ 14

אקי אבני חגג לא מזמן את יום הולדתו ה-58, וזו עובדה די מטורפת לאור העובדה שהוא נראה אותו דבר כבר שלושים שנה בערך. יש את האנשים האלה. טל מוסרי. פול ראד. וודי אלן. אנשים שנראים אותו דבר כבר שלושים שנה, לטוב ולרע. אבני הגיע אתמול לערוץ 14 כדי להסביר בתכנית "פתחי את שי" את סוד המראה הצעיר שלו. בין השאר הוא חשף בפני המנחים כי הוא מורח סביב העיניים משחת פרוקטו לטחורים. ההיגיון פשוט: אם זה מכווץ טחורים, זה בטח יסתדר גם עם נפיחות מתחת לעיניים.

למען הסר ספק: גם אם זה עובד (וזה באמת טריק מוכר בעולמות האיפור), מדובר ברעיון מסוכן. העור סביב העיניים דק, רגיש, ושונה מאוד מהעור באזורים שאותם משחת פרוקטו אמורה לשרת. אני מספר את האנקדוטה החביבה הזאת גם כדי להזהיר את הציבור משימוש בתכשירים אנאליים על הפרצוף (בינינו, אין משחה שתגרום לכם להיראות כמו אקי אבני) ובעיקר כדי לציין שזה היה רחוק מאוד מלהיות הדבר הכי מטומטם שנאמר אמש בערוץ 14.

אם היו מחלקים גביע לתואר "היציאה הדוחה של היום" בערוץ 14, ינון מגל כנראה היה זוכה בו לצמיתות - אלא שנראה שאתמול הוא התעלה על עצמו, כשהחליט לתקוף את אמו של עידן אלכסנדר, ששוחרר רק יממה קודם לכן מהגיהנום העזתי - ואת עידן עצמו. כן, האיש שאוהב לכנות את ערוצי החדשות בשם "תרעלה", החליט להקדיש קטע שלם בתכניתו על "גסות הרוח" של יעל אלכסנדר, אמא שהתאחדה לראשונה עם הבן שלה אחרי 584 ימים של תופת.

זה התחיל עם דיון באולפן הפטריוטים בו כולם הסכימו עם כולם על כך שמטה החטופים הוא ארגון פוליטי שרוצה לסיים את המלחמה. זו אגב טענה לגיטימית, בעיקר כי זו המטרה המוצהרת של מטה החטופים: להשיב את החטופים למשפחותיהם בכל האמצעים הנדרשים. אין כאן סוד גדול: הפסקת המלחמה היא הכרח להחזרת החטופים בעסקה, ולכן מטה המשפחות תומך בהפסקת הלחימה. בערוץ 14, כמו בממשלה, מעדיפים את המשך המלחמה על השבת החטופים בעסקה. לפי סקרי דעת קהל מדובר בדעת מיעוט בציבור הישראלי, אך בכל זאת דעה.

יותם זמרי הבהיר שהם, הפטריוטים, לא מבקרים את ההתנהלות של משפחות החטופים. זה היה אירוני במיוחד לאור העובדה שהמילים האלה נאמרו בתוך סגמנט שלם שתקף את ההתנהלות של מטה המשפחות, וממש רגע אחרי שעירית לינור לעגה לאיזה מסמך אסטרטגי של המטה. זמרי עצמו הבהיר את מה שהבהיר, ואז התפנה לתקוף את הנאום שנתנה יעל אלכסנדר בו סיפרה על התנאים בהם הוחזק בנה. הרעב, המחסור במים, התנאים הסניטריים המזעזעים - אך יותר מכל, הדגישה, עידן פחד מצלילי המלחמה שהתנהלה מעל ראשם. זמרי, שלא תוקף משפחות חטופים כידוע, כינה אותה "חסרת אחריות".

זו הייתה רק הרמה להנחתה עבור ינון מגל. ההיגיון, אליבא דפטריוטים, נובע מכך שעכשיו שעידן חזר הביתה, משפחת אלכסנדר היא כבר לא משפחת חטופים ולכן אפשר לתקוף אותה חופשי. להבדיל מזמרי, שעוד הביע איזושהי דעה עניינית, מה שהפריע לינון מגל זה דבר פשוט מאוד: יעל אלכסנדר לא אמרה לנתניהו תודה בנאום שלה.

עוד בוואלה

קראתי את הספר על ינון מגל תוך יממה. ספוילר: הסוף מפחיד

לכתבה המלאה

"זה היה מאוד בולט ובוטה בעיניי", הוא אמר, "אמא שלו לא הודתה לנתניהו. היא הודתה לטראמפ, לוויטקוף, לבוהלר, לזה… לא אמרה. בעיני זו גסות רוח, לא להודות לראש הממשלה, זו דעתי". קודם לכן צייץ בטוויטר כי הנאום של אלכסנדר היה "מופע דוחה של כפיות טובה וחוסר תרבות".

אז אגב "מופע דוחה", מגל החליט לשמור את הקרם דה לה קרם של הגועל לתכנית עצמה, שם החליט להגיד שעכשיו "כשעידן פה ואפשר לבקר… צריך להגיד שגם, אתה יודע, עכשיו אפשר להגיד, הנסיבות שבהן הוא נחטף הן בעייתיות מאוד". כלומר, לא רק שמותר לבקר עכשיו את האמא שחיכתה 584 לבן שלה, מותר לבקר גם את ההתנהלות של הבן עצמו שעבר עינויי תופת בידי חמאס.

לזכותם של יותם זמרי ואיתמר פליישמן, שניהם ניסו להסות את ינון מגל. יש גבול, כנראה, גם לגועל שאפילו הם מסוגלים לספוג בתוך המופע של מי שכינה את עצמו "כלי שדרכו ראש הממשלה מעביר דברים לציבור". אבל מגל לא עצר שם, והוסיף: "הנסיבות שבהן הוא לא היה עם החברים שנלחמו - הן בעייתיות מאוד". באופן אירוני "נסיבות בעייתיות" אלה בדיוק המילים שאפשר להשתמש בהן כדי לתאר את מסיבת הפרידה של ינון מגל מוואלה. עידן אלכסנדר, לעומתו, נפל בשבי כתוצאה ממחדל. הוא היה הקורבן, לא האחראי.

ינון מגל. ערוץ 14, צילום מסך
נסיבות בעייתיות זה מה שהיה לך אז עם רחלי, לא? ינון מגל/צילום מסך, ערוץ 14

זה דבר אחד לפזר קונספירציות על השמאל, על היועמ"שית, על האופוזיציה, על אחים לנשק, על המפגינים בקפלן, על ראש השב"כ, על התקשורת (אתמול למשל הם טענו שדנה ויס גרועה מאל ג'זירה) ועל כל אדם שלא מתיישר עם ראש הממשלה - אבל זה דבר אחר לשלוח את חצי הרעל כלפי חייל שציין שני ימי הולדת בשבי אחרי שעבר עינויים מקפיאי דם. ולמה? כי אמא שלו לא אמרה תודה לביבי? אשכרה לשם הגענו?

אגב ינון, ברצינות, על מה בדיוק יעל אלכסנדר הייתה אמורה לומר תודה לביבי? על כך שהפך את הלשכה שלו לחבורה סוכנים ממומנת על ידי קטאר (לכאורה) או על כך שהעביר מיליארדים לחמאס (לא לכאורה)? על כך שהפקיר את בנה ואת חבריו ב-7 באוקטובר? על כך שלא קידם עסקה שתחזיר את החיילים החטופים והשאיר אותם לסוף התור והיה זה שהפר את העסקה שקידם הנשיא טראמפ עם כניסתו לתפקיד? אולי היא צריכה להגיד לו תודה על כך שלפי דיווחים הוא ניסה לחבל בדיל של טראמפ שהחזיר לבסוף את בנה הביתה? על מה להגיד תודה למען השם? אז לא, ינון, היא לא חייבת לו כלום. לא תודה, לא חיוך, ובטח לא שתיקה. להפך, יש עוד 58 אחים שלנו שזועקים מעזה. אולי לפני שמבקשים תודות, צריך לדעת לבקש סליחה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully