וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האוסקר האירופי: "כן!" של נדב לפיד נכנס לרשימה הקצרה

עודכן לאחרונה: 15.10.2025 / 15:04

"כן!" הסרט הישראלי היחיד ברשימה הכוללת כ-40 סרטים, שממנה תבחר האקדמיה האירופית את נבחרי השנה שלה. הרשימה כוללת כמה מהסרטים המוערכים של השנה בעולם, בהם "זו הייתה רק תאונה" הצרפתי, "ערך סנטימנטלי" הנורבגי ו"קולה של הינד רג'אב" התוניסאי

מחיאות כפיים בפרמיירת הסרט "כן!" של נדב לפיד, פסטיבל קאן, 22 במאי 2025/יח"צ

"כן!", סרטו של נדב לפיד, נכנס לרשימה הקצרה של האוסקר האירופי - כך הוכרז אתמול (שלישי). הרשימה הקצרה כוללת כ-40 סרטים, שמהם תבחר האקדמיה האירופית את נבחרי השנה שלה בטקס שייערך בינואר. זהו הסרט הישראלי היחיד ברשימה.

הרשימה השנה חזקה במיוחד, כך שהדרך לרשימת המועמדים הסופית צפויה להיות קשה מאוד. היא כוללת בין היתר את נציג צרפת לאוסקר וזוכה דקל הזהב בפסטיבל קאן "זו הייתה רק תאונה" של ג'עפר פאנאהי האיראני; את נציג נורבגיה לאוסקר "ערך סנטימנטלי" של יואכים טרייר; את נציג תוניסיה לאוסקר "קולה של הינד רג'אב" של כאותר בן הניה; ואת סרטו החדש של יורגוס לנתימוס היווני, "בוגוניה" - כולם סרטים שנחשבים מועמדים בולטים בעונת הפרסים ובאוסקר הזר, ועוד רבים נוספים.

בתוך כך, היום נודע כי הסרט אף קטף מועמדות בטקס "האוסקר של אסיה והפסיפיק". כוכב הסרט, אריאל ברונז, הוא אחד מחמישה מועמדים בקטגורייה "ההופעה הטובה ביותר" בפרסי "אסיה פסיפיק סקרין", הנחשב למקביל לטקס האוסקר האירופי. כמה שחקנים ישראלים היו מועמדים בעבר בקטגוריה הזו, בהם מונא חוא (על הסרט הירדני "אינשאללה ילד"), היאם עבאס שגם זכתה על תפקידה בסרט "עץ הלימון", ששון גבאי שהיה מועמד פעמיים על "ביקור התזמורת" ו"בוקר טוב אדון פידלמן", ליאור אשכנזי על "הערת שוליים" ורונית אלקבץ על "גט".

"כן!", שהוקרן לראשונה במסגרת "שבועיים של במאים" בפסטיבל קאן בחודש מאי האחרון, מספר את סיפורם של י. מוזיקאי ג'אז קשה-יום ואשתו יסמין בישראל של אחרי 7 באוקטובר. השניים נותנים את אומנותם, נשמתם וגופם למרבה במחיר. מביאים עונג, בידור ונחמה למדינה המדממת. יום אחד י. מקבל משימה בעלת חשיבות עליונה, למצוא מלודיה להמנון לאומי חדש. בסרט מככבים אריאל ברונז, אפרת דור, נעמה פרייס ואלכסיי סרבריאקוב.

בחודשים שעברו מעל הבכורה שלו, "כן!" הספיק להופיע ברשימת סרטי העשור הטובים ביותר (עד כה) של מגזין Indiewire; להופיע על שער "מחברות הקולנוע", מגזין הקולנוע הנחשב בעולם; ולזכות בשני פרסי אופיר על הצילום והפסקול הטובים ביותר. הסרט, שמופץ בעשרות מדינות ברחבי העולם, אמור לעלות בישראל ב-20 בנובמבר.

  • עוד באותו נושא:
  • נדב לפיד

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully