השחקן והזמר האנגלי טים קארי נפטר אתמול (שלישי) בלוס אנג'לס, כך פורסם בתקשורת הזרה. סיבת המוות לא נמסרה. קארי סבל ממספר בעיות בריאותיות מאז שעבר שבץ מוחי קשה בשנת 2012. בן 80 היה במותו.
קארי נודע בתפקידי הנבל על הבמה ועל המסך, ובעיקר מדמותו של ד"ר פרנק נ' פורטר במחזמר "מופע הקולנוע של של רוקי" שעלה בשנת 1973 ובסרט בעל אותו השם שעלה ב-1975. הוא זכה בפרס אמי והיה מועמד לפרס גראמי ולשלושה פרסי טוני.
הוא נולד באפריל 1946 בכפר גרפנהול שבצ'שייר, אנגליה, תחת השם טימותי ג'יימס קארי. בשנת 1968 החל את הקריירה הבימתית בווסט אנד במחזמר "שיער". בשנת 1973 הוצע לו להיבחן למחזמר חדש, "מופע הקולנוע של רוקי", ולוהק לתפקיד "הטרנסווסטיט המתוק", ד"ר פרנק נ' פורטר. התפקיד במחזמר, שעלה באותה שנה, היווה זינוק בקריירה של קארי, והפופולריות של ההפקה הובילה לעיבוד קולנועי שגם בו שיחק קארי לצד סוזן סרנדון, בארי בוסטוויק, ריצ'ארד אובריאן וזמר הרוק מיט לוף. הסרט, פארודיה על סרטי האימה של תקופתו, לא הפך ללהיט מיידי בבתי הקולנוע אך הפך לחביב הקהל ונחשב עד היום לסרט פולחן.
לאורך חייו היה מועמד פעמיים לפרס לורנס אוליבייה לשחקן הטוב ביותר במחזמר, בברודוויי קיבל שלוש מועמדויות לפרס טוני, אחת מהן בקטיגורית השחקן הראשי על תפקידו כוולפגנג אמדאוס מוצרט ב"אמדאוס" ב-1980.
הוא זכה לשבחים רבים בקולנוע. על המסך הגדול שיחק בין השאר בסרטים "אנני", "אגדה", "רמז מסתורי", "שכחו אותי בבית 2", "שלושת המוסקטרים", "המלאכיות של צ'ארלי", "מת לצעוק 2", "המרדף אחרי אוקטובר האדום" ו"החבובות באי המטמון".
בטלוויזיה שיחק בין השאר בסדרות "אוליבר טוויסט", "אגדות מעולם המסתורין", "ויל וגרייס" ו"זה חוזר". בנוסף, דיבב דמויות רבות בקולנוע בהן קפטן הוק בסרט "פיטר פן ושודדי הים".
כזמר, קארי הוציא שלושה אלבומי אולפן שהתמקדו במוזיקת רוק, בין השנים 1978 ל-1981. בישראל בלטו במיוחד שירו "Sloe Gin" מאלבומו הראשון וגרסת הכיסוי שלו ל-"I Put a Spell on You" מאלבומו השלישי.
