וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המירוץ לאירוויזיון בעיצומו והקהל האירופי כבר מצביע בעד ישראל

עודכן לאחרונה: 4.2.2025 / 8:29

שבעה שירים כבר נבחרו לתחרות האירוויזיון בבזל, וישראל מובילה את טבלת ההימורים עוד לפני שבחרה את שירה. השבוע הקרוב צפוי להיות דרמטי במיוחד עם בחירת חמישה שירים חדשים, כולל זה של אוקראינה שתמיד מסיימת בצמרת

יובל רפאל בגרסת הכיסוי שלה לשיר “Dancing Queen” ששרה במקור אבבא, בגמר "הכוכב הבא לאירוויזיון 2025"/סטילס: אורטל דהן זיו, קשת 12

37 שירים יתמודדו באירוויזיון 2025 ועד כה נבחרו שבעה. מה שהחל כטפטוף עדין, יהפוך בחודש וחצי הבאים למבול. רשימות ההשמעה יתעדכנו, ההימורים יתהפכו, והוויכוחים על "האם זה ראוי לגמר?" יהיו קשים יותר מציוצים של שרים וחברי כנסת.

בינתיים, שלוש המדינות הראשונות שבחרו שירים - מונטנגרו, אלבניה ולוקסמבורג - קבעו הישג מפוקפק: התמקמות במקום האחרון, הלפני אחרון, והלפני-לפני אחרון בסוכנויות ההימורים. בסוף השבוע האחרון נוספו עוד ארבעה שירים לרשימה, ולפחות חלקם מעוררים עניין.

ישראל עדיין לא בחרה שיר, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא משנה מה, נקבל תגובות קיצוניות. מצד אחד, אלה שיישבעו שזה השיר הכי טוב מאז אבבא, ומנגד אלה שיבטיחו שמדובר בקטסטרופה שאין לה תקדים, וזה עוד לפני שמשקללים את הקריאות הבלתי פוסקות להדחת ישראל מהתחרות. בינתיים הספירה לאחור נמשכת, והתחרות מתחילה לקבל צורה - לטוב ולרע.

בשבת האחרונה, בלגיה בחרה את השיר שלה, שלפחות כרגע מסומן כאחד המתמודדים הבולטים מול ישראל. השנה היה זה תורה של פלנדריה לבחור את הנציג, והיא שלחה את רד סבסטיאן עם "Strobe Lights".

הזמר, שבכלל נקרא ספה הרמן, התגלה בגיל 14 בתוכנית Belgium's Got Talent, וזכה בקדם הבלגי בלי תחרות של ממש. זו גם הזדמנות להזכיר שרשות השידור הפלמית הייתה היחידה ששידרה בשנה שעברה שקופית עם מסר נגד ישראל. זה לא ממש עזר - הקהל הבלגי העניק לישראל 12 נקודות בגמר. אגב, אם מישהו מצליח להבין את ההתלהבות מהשיר שלהם - שיגיד, כי לי זה עדיין לא ברור. לטעמי, יש לסבסטיאן שלושה חודשים למצוא את הסולם הנכון.

שלוש מדינות נוספות בחרו את נציגיהן בשבוע האחרון. ביוון, הזמרת אוונגליה, המאיה בוסקילה של היוונים שמנסה לייצג את המדינה כבר שנים, נכשלה בפעם הרביעית וסיימה במקום השני בהפרש של שתי נקודות בלבד. מי שכן תטוס לאירוויזיון היא קלאוודיה עם השיר "Asteromáta". נקווה שלפחות היא לא תמשיך את המורשת האנטישמית של נציגת יוון מ-2024, שהעדיפה לתקשר עם ישראל בעיקר באמצעות התעלמות.


יעניין אתכן גם:
ישראל תשתתף בחצי הגמר השני באירוויזיון 2025
האירופאים שלועגים ליובל רפאל: "ישראל תשתמש בסיפור קורע הלב שלה?! איכס"
דנה אינטרנשיונל ליובל רפאל: "תושיטי יד לוואלרי ותשירו יחד על תקווה"

עוד בוואלה

מאבק היוצרים לא עצר את ההגשות לאירוויזיון: למעלה מ-50 שירים הוגשו לתחרות

לכתבה המלאה

סלובניה, לעומת זאת, לא טרחה אפילו לנסות לעניין את הקהל ושלחה בלדה שמדורגת מחוץ ל-30 הגדולים בהימורים. במקום להיות המדינה היחידה שמתעקשת להדיח את ישראל מהתחרות, אולי רשות השידור הסלובנית צריכה להשקיע יותר בבחירת שירים? סתם זורק כאן רעיון.

ובספרד? שם נשארו נאמנים לעצמם: קדם אירוויזיון מפואר, מופע צבעוני, ושיר שהוא טראש במובן הכי טוב של המילה. זה כנראה יגמור בתחתית, אבל לפחות הוא מהנה - ובסופו של דבר, זה כל מה שאירוויזיון אמור להיות, לא זירת התגוששות פוליטית.

ואם כבר זירת התגוששות, ביום שישי הקרוב, אירלנד תבחר את השיר שייצג אותה באירוויזיון 2025. המדינה, שנחשבת לאחת מהאנטי-ישראליות ביותר באירופה, אמנם לא קוראת (עדיין!) להחרמת ישראל מהתחרות השנה, אך השיח האנטי-ישראלי בתוכה חזק במיוחד. אירלנד שובצה איתנו בחצי הגמר, ונראה כיצד הנציג שלה יגיב לנוכחות של ניצולת נובה בגרין רום.

בשנה שעברה אירלנד שלחה את במבי ת'אג, שהתגלתה כקרפדה אנטישמית במיוחד. באוגוסט השנה, לקראת הגעתה להופעה בברלין, עיר עם היסטוריה, הייתה לי איתה התכתבות סוערת באינסטגרם. במהלך הוויכוח היא הגדירה את עצמה כ"אנטי-ציונית שאינה גזענית", עד שחסמה אותי. מעניין לציין שבגמר אירוויזיון 2024, הקהל האירי העניק לישראל 10 נקודות.

הזמר.ת של אירלנד אירוויזיון 2024 אירית. שרה לואיס בנט - EBU,
קרפדה אנטישמית במיוחד. במבי ת'אג/שרה לואיס בנט - EBU

השבת הקרובה תהיה אחד הימים החשובים בעונת האירוויזיון, עם חמישה שירים חדשים שיצטרפו לרשימה. פינלנד, לטביה, ליטא, מלטה ואוקראינה יבחרו את נציגיהן, ולכל אחת מהן יש סיפור משלה. פינלנד, שהתמכרה לשליחת הזיות מוחלטות, תנסה להמשיך את ההייפ של השנתיים האחרונות ונקווה שהפעם לא נראה את הביצים של המתמודדים. לטביה וליטא ינסו לפלס את דרכן בין המדינות הגדולות, ומלטה - טוב, זו מלטה, כל שנה אותה התקווה ואותה האכזבה. אבל מעל כולן, אוקראינה, שעם ובלי מלחמה, תמיד מסיימת בצמרת הטבלה.

הדיון סביב השתתפות ישראל באירוויזיון ממשיך להיות רותח גם ב-2025. מצד אחד, איגוד השידור האירופאי, ה-EBU, עומד על כך שאין עילה להרחיק את ישראל מהתחרות, שכן תאגיד השידור הישראלי עומד בכלל הכללים בתקנון ההשתתפות. מצד שני, קולות הקוראים להחרמת ישראל נשמעים מכל עבר, בעידודן של תנועות פרו-פלסטיניות.

הבחירה ביובל רפאל, ששרדה את מתקפת ה-7 באוקטובר, רק הוסיפה רובד נוסף לשיח: האם זו אמירה פוליטית בתחפושת מוזיקלית או דווקא ניצחון הרוח הישראלית? התשובה שלנו ברורה כמובן, אולם באתרי החובבים העולמיים מתנהל על כך ויכוח, שבוודאי יתפוס עוד תאוצה עם חשיפת השיר הרשמי במשדר מיוחד בכאן 11 ב-9 במרץ, ואם להסתמך על שנים קודמות - הוא כמובן יודלף יום קודם לכן.

יובל רפאל. קשת 12, צילום מסך
ויכוח ניטש סביבה. יובל רפאל/צילום מסך, קשת 12

בתוך כל הסערה, ישראל מדורגת כרגע במקום הראשון בטבלאות ההימורים, לפני בלגיה, שבדיה, איטליה ואוקראינה. כמובן, זה לא מבטיח דבר, אבל הדירוג הגבוה שולח מסר ברור: למרות כל הרעש מסביב, שלא יהיה לאף אחד ספק בנוגע לסיכויים של ישראל לסיים בצמרת.

אירוויזיון 2025 בבזל קורם עור וגידים, ועם כל שיר חדש, המתח עולה. השנה אנחנו מגיעים מוכנים לקרב, ושום קריאות בוז של חובבים עלובים לא ירתיעו אותנו. הקרבות הגדולים עדיין לפנינו, וכשנגיע לחודש מרץ נשלים סוף סוף את כל חלקי הפאזל. עד אז, נמשיך לעקוב אחרי כל השירים, הבחירות והדרמות שמסביב - כי אם יש משהו אחד בטוח, זה שהדרך לבזל עוד תהיה מעניינת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully