אפשר לאהוב את הסרטים של ווס אנדרסון ואפשר לשנוא אותם, אבל על דבר אחד אין ויכוח: לאיש יש סגנון מרהיב משלו. אחרי יותר מ-30 שנות קריירה, סרטי פולחן כמו "משפחת טננבאום", "מלון גרנד בודפשט", "ממלכת אור הירח" ו"המרוץ לצמרת של מקס פישר" - ואפילו טרנדים בטיקטוק ובאינסטגרם שמנסה לחקות את האסתטיקה הייחודית שלו - אפשר יהיה להיחשף לכל אלה מקרוב מאוד.
בסוף השבוע תיפתח במוזיאון העיצוב בלונדון תערוכת רטרוספקטיבה מקיפה ובה שלל פריטים מהמחסנים של אנדרסון.
התערוכה: "ווס אנדרסון: הארכיונים", שתהיה פתוחה לקהל עד יולי 2026, תכלול מאות דגמים, פריטי לבוש ותפאורה מהסרטים, בהם הדגם של "מלון גרנד בודפשט", באורך שלושה מטרים, שמופיע בסרט כחלק מהתפאורה; מעיל הפרווה שלובשת גווינית' פלטרו והטרנינג האדום של בן סטילר מהסרט "משפחת טננבאום"; בובות היצורים הימיים בסרט "עמוק במים"; המכונות האוטומטיות מהסרט "אסטרואיד סיטי"; מיניאטורות של חיות מסרטי הסטופ-מושן "מר שועל המהולל" ו"אי הכלבים"; מחברות העבודה של הבמאי ועוד.
סרטו האחרון עד כה של אנדרסון, "העוקץ הפיניקי", יצא מוקדם יותר השנה. במאי האחרון, כשהציג את הסרט בפסטיבל קאן, אנדרסון אישר שהוא עובד על סרט חדש עם שותפו הקבוע רומן קופולה, שעבד יחד איתו על תשעה מסרטיו, ושישתתף בעשייתו גם ריצ'רד איואדי, שהיה מעורב אף הוא בסרטיו האחרונים של הבמאי.
