תעשיית המוזיקה תעניק היום (ראשון) את הפרסים היוקרתיים ביותר שלה בטקס פרסי הגראמי, שם באד באני, קנדריק למאר וליידי גאגא ייאבקו על אלבום השנה, התואר הנחשק מכולם, ועל הזדמנות לעשות היסטוריה.
טרבור נואה ישוב כמנחה בפעם השישית, ולדבריו זו תהיה ההופעה האחרונה שלנו בגראמי. הטקס יועבר החל משעה 17:00 בערב בשעון לוס אנג'לס (סביב שלוש בלילה בשעון ישראל) בשידור חי ברשת CBS, ויהיה זמין בשירות הסטרימינג פרמאונט פלוס.
כל אחד משלושת האמנים שהוזכרו עשוי לקחת את הפרס לאלבום הטוב ביותר בטקס בלוס אנג'לס, לפי מומחי הפרסים. אף אחד מהם לא זכה עד כה בפרס, שבשנה שעברה זכתה בו ביונסה על האלבום "Cowboy Carter".
לקריאה נוספת
טיילור סוויפט מסתכלת למייקל ג'קסון בלבן של העין, בדרך לשיא חדש
"לעולם לא תיפטר מהקול שלי": שיר הנקמה של פליטווד מק חזר בענק
ניל יאנג פיטר את הגיטריסט שלו. הוא מת באותו לילה. כך נולדה יצירת המופת הכי אפלה שלו
מירוץ תלת-ראשי "סופר-צמוד"
"זה הולך להיות סופר צמוד", אומר פול גריין, עורך המתמחה בפרסים במגזין בילבורד, על קטגוריית האלבומים.
באד באני, הראפר הפורטוריקני שעתיד להוביל הופעת המחצית בסופרבול בחודש הבא, מועמד על "Debi Tirar Más Fotos". הוא עשוי להיות האלבום הראשון בספרדית לזכות בקטגוריה מאז יסוד פרסי הגראמי לפני 68 שנה.
אם לאמאר יזכה על "GNX", הוא יהיה הראפר הזכר הראשון שיזכה בפרס כאמן סולו. רק שני אמני היפ הופ זכו בכבוד בעבר בקטגוריה הזו - האמנית לוריין היל והצמד אאוטקאסט.
עבוד הזמרת ליידי גאגא, פרס לאלבום הטוב ביותר יהיה הראשון בקריירה עטורת השבחים שלה. היא מעולם לא זכתה באף אחת נארבע הקטגוריות הראשיות של פרסי הגראמי אחרי כשני עשורים בעסקי המוזיקה. השנה, היא מתחרה עם האלבום "Mayhem".
גריין העריך שהפרס יגיע אל לאמאר, שזכה בחמישה פרסי גראמי בשנה שעברה על השיר "Not Like Us".
האירועים האחרונים עשויים להגביר את התמיכה בבאד באני, הוא אומר.
באד באני דילג על הופעות בארה"ב מחשש לפשיטות פדרליות
הזמר דילג על הופיעות ארצות ברית בסיבוב ההופעות האחרון שלו, ונימק זאת בחשש שסוכנים פדרליים שמיישמים את מדיניות דיכוי ההגירה של הנשיא דונלד טראמפ יגיעו לעצור את מעריציו.
הבחירה בו כמופע המחצית של הסופרבול ב-8 בפברואר גם עוררה התנגדות ממבקרים שטענו כי שהבידור במשחק האליפות של הליגה צריך להיות באנגלית.
"אני חושב שמלחמות התרבות עובדות לטובתו", אומר גריין. "יש אנשים שיצביעו לו חלקית - לא רק מהסיבה הזאת אבל גם - כהתנגדות לרטוריקה נגד המהגרים של הנשיא טראמפ".
לאמאר וגאגא מיוצגים בידי יוניברסל מיוזיק גרופ, בעוד באד באני חתום בלייבל הפורטוריקני רימאס אנטרטיינמנט.
הזוכים בגראמי ייבחרו בידי בערך 15 אלף בעלי זכות בחירה החברים האקדמיה הלאומית לאמנויות ולמדעי ההקלטה - אנשי תעשייה ובהם אמנים, כותבי שירים, מפיקים וטכנאים, ששורותיהם נפתחו בשבע השנים האחרונות כדי להגביר את הגיוון בהן. בערך אלף מצביעים לטיניים קיבלו את הזכות להצביע השנה, ו-73% מהחברים באקדמיה הצטרפו מאז 2019.
מנכ"ל האקדמיה הארווי מייסון ג'וניור אמר שהשינויים מייצגים את הפופולריות הגוברת של סוגים שונים של מוזיקה, כמו קיי-פופ ואפרוביט, שצוברים עכשיו מעריצים ברחבי העולם.
"בשבילנו, האקדמיה, אנחנו צריכים לעמוד בקצב מול זה", הוא אמר. "עלינו להיות בטוחים שאנחנו אחראים ושאנחנו מוקירים מוזיקה ללא קשר למקום שממנו היא באה".
ז'אנר הקיי-פופ יקבל ייצוג בקטגוריית השיר של השנה, פרס שמוענק לכותבי השירים. "Golden", מתוך הסרט של נטפליקס "ציידות השדים של הקיי-פופ", יתמודד שם מול "APT.", דואט בין זמרת הקיי-פופ רוזה וברונו מארס.
"APT." גם יתמודד על הקלטת השנה, פרס שמוענק למבצעים ולמפיקים, נגד "Luther", שיתוף הפעולה של לאמאר ו-SZA ו"Abracadabra" של ליידי גאגא.
בקטגוריית האמן החדש הטוב ביותר, מוזיקאי ה-R&B והסול לאון תומאס נחשב כמועמד מוביל. הוא זכה בשש מועמדויות לגראמי בסך הכול, כולל לאלבום השנה על "Mutt". המתחרים שלו כוללים את זמרת הסול-פופ הבריטית אוליביה דין ומוזיקאי הפופ אלכס וורן.
ההופעות המתוכננות בטקס כוללות את סברינה קרפנטר, אדיסון ריי וכל שמונה המועמדים בקטגוריית האמן החדש הטוב ביותר. המפיקים הבטיחו כמה הופעות אורח מפתיעות גם בהופעות וגם בקרב מגישי הפרסים, שטרם הוכרזו.
