וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העונה השלישית של "טהרן" עלתה באפל טיוי בתזמון מדהים. כך הגיבו המבקרים

11.1.2026 / 12:38

על רקע מחאות העם האיראני ויותר משנה לאחר שעלתה בישראל, הושקה "טהרן" בעולם - והתגובות מעורבות. ביקורת אחת מהללת את משחקו של יו לורי - ואחרת גורסת כי הוא לא מוסיף לסיפור. ניב סולטן, לעומת זאת, זוכה עד כה כמעט רק לשבחים

השחקניות גלן קלוז וניב סולטן מרואיינות ע"י שגיא בן נון לוואלה! תרבות, לקראת העונה השנייה של הסדרה "טהרן" של כאן ואפל טיוי פלוס, בכיכובן/וואלה!

על רקע מחאות העם האיראני, העונה השלישית של הסדרה "טהרן" של כאן 11 העוסקת בסוכנת המוסד שנשלחה לטהרן כדי למנוע התחמשות גרעינית - החלה סוף סוף באפל טיוי, יותר משנה לאחר בכורתה בישראל בדצמבר 2024. בעונה הזאת מצטרפים הכוכב הבינלאומי האנגלי יו לורי והשחקן ששון גבאי, לצד ניב סולטן שממשיכה בתפקיד הראשי.

עד כה הופיעו ביקורות מעטות על הסדרה בכלי התקשורת הבינלאומיים הגדולים, והתגובות מעורבות עם נטייה ליותר חיוביות משליליות. כך, למשל, נשמעות דעות הפוכות לחלוטין באשר להצטרפותו של יו לורי, המגלם את מפקח גרעין בשם אריק פיטרסון. ביקורת אחת מהללת את משחקו בסדרה ואחרת גורסת שהוא, כמו גלן קלוז בעונה השנייה, לא מוסיפים לסיפור. ניב סולטן, לעומת זאת, זוכה עד כה כמעט רק לשבחים.

בטלגרף הבריטי כותרת הביקורת של אד פאוור היא "יו לורי בשיאו - מהפנט בדרמת הטלוויזיה 'טהרן'" והסדרה קיבלה 4 מתוך 5 כוכבים. בתחילת הביקורת התייחסו לדחייה בעליית הסדרה באפל טיוי. "העונה השלישית המותחת וקלסטרופובית עד כדי מחנק של המותחן הישראלי 'טהרן' מגיעה סוף סוף לאפל טיוי, לאחר ש'מתחים גיאופוליטיים' סביב עזה עיכבו את הסדרה ביותר משנה. אבל היה שווה לחכות".

בהמשך נכתב על הכוכבת הישראלית: "לסולטן יש נוכחות כריזמטית והילה של כוכבת קולנוע שמרגישה מדי פעם לא במקומה בסביבה החונקת של איראן המודרנית". על יו לורי נכתב: "אין כמו לורי בכל הנוגע לפעילות גרעינית בחלקים מרוחקים של העולם - כפי שמודגם בחלל העצום שהותיר בעונה השנייה של 'מנהל הלילה' של ה-BBC, שם דמות הנבל שלו האפילה על טום הידלסטון. לורי הוא בשיאו המהפנט ב'טהרן' (...) מעריצי 'מנהל הלילה' החושקים בקסמו השובבי של לורי צריכים ללכת ישר לתפקיד הזה. הוא כל כך לוהט שאפילו לא שמים לב למבטא הדרום אפריקאי המעורפל שלו".

עוד נכתב בטלגרף כי "בעשורים האחרונים, ישראל הפכה בשקט למעצמת טלוויזיה. להיטים בינלאומיים כמו 'אופוריה' ו'בטיפול' היו עיבודים למקורות ישראליים, בעוד דרמות מקומיות כמו 'פאודה' זכו לקהל פולחן בנטפליקס ובמקומות אחרים. 'טהרן' נמצאת בראש סדרות הריגול המודרניות הטובות ביותר: יש לה את הקצב והברק של הפקה הוליוודית יוקרתית".

"טובח בילדים": כוכב "טהרן" האיראני תוקף את נתניהו

זוכה לשבחים. ניב סולטן בעונה בשלישית של "טהרן"/עיבוד תמונה, צילום מסך/כאן 11

ב-"Decider" כתב המבקר ג'ואל קלר השורה התחתונה היא ההמלצה: "צפו בזה". בביקורת נכתב בין השאר: "עברו יותר מחמש שנים מאז שהמותחן הישראלי 'טהרן' עלה לראשונה באפל טיוי, וכשלוש וחצי שנים חלפו מאז שהעונה השנייה, בהשתתפות גלן קלוז, עלתה. כעת הסדרה חזרה בעונה שלישית עם הצטרף יו לורי לקאסט. האם אנשים יזכרו מספיק את הסדרה כדי להתעניין?"

"דעתנו: אחד הדברים שהשתנו מאז העונה הראשונה של טהרן בשנת 2020 הוא הוספתם של כוכבים אמריקאים ובריטים גדולים", נכתב באתר. באשר לליהוק של לורי, ושל גלן קלוז לפניו בעונה השנייה, הוסיף: "סביר להניח שמדובר בניסיון של המפיקים ואפל לחבר את הסדרה לקהל רחב יותר, בהתחשב בכך שרוב העונה הראשונה הייתה בפרסית ובעברית. אנחנו לא ממש בטוחים מה הם מוסיפים לסיפור, בהתחשב במה שנמצא בלב הסדרה".

עוד כתבו קלר: "רוב האקשן שאנו רואים בכל פרק הוא ריגול ברמה סטנדרטית: מרדפים, קרבות, ירי וכו'. המפיקים עושים עבודה טובה בכך שאתונה מחליפה את טהרן, כך שהסדרה היא פינוק לעיניים". בנוסף, הוא מחמיא לכוכבת הישראלית: "הופעה ששווה צפייה: ניב סולטן משכנעת בתור תמר, שעדיין נראית נאמנה לישראל, למרות העובדה שהיא שרופה במוסד שמוכן לחסל אותה".

עוד בוואלה

העונה החדשה של "טהרן" היא הכי טובה שלה, אבל לא יכולה להגיע בזמן יותר גרוע

לכתבה המלאה

ביקורות מעורבות על משחקו. יו לורי בעונה השלישית של "טהרן"/כאן 11, אפל טי-וי

באתר "Awards Buzz" פחות התלהבו והעניקו ציון של 7 מתוך 10 לעונה השלישית של "טהרן". גם הביקורת הזאת התחילה מהקשר בין הסדרה למציאות וכתבה: "ייתכן שזה נכון שזה מקרי לחלוטין שאירועים מהעולם האמיתי גרמו לסדרה הזו להרגיש קרובה מדי לבית, אבל אחרי עיכוב של יותר משנתיים, העונה השלישית מגיעה סוף סוף לארצות הברית באפל טיוי ומוכנה להחדיר קצת בידור ללא הפסקה לגרסה של סכסוך שעדיין מתנהל במזרח התיכון".

עוד הוסיפו: "לאחר שצולמה רגע לפני טבח ה-7 באוקטובר בישראל ולאחר מכן שודרה בישראל מדצמבר 2024, טהרן עושה את דרכה לארצות הברית ברגע שבו ישראל עדיין מושמצת במידה רבה על ידי חלק ניכר מהקהילה העולמית, וארסנל הגרעין של איראן נותר בסימן שאלה גדול, גם אם נראה כי מתקפת ישראל על מתקניה הרסה חלק ניכר ממה שהיה לה". בהמשך נכתב כי "הסדרה אולי אינה נאמנה למציאות, אך היא נועדה בבירור לשקף אותה במידה רבה".

בביקורת הזו כתבו על לורי: "כמו קלוז בעונה השנייה, הוספת דמות מערבית, או לפחות סמוכה למערב, בגילומו של שם עטור פרסים, אינה משמשת כהסחת דעת אלא פשוט מרחיבה את הסיפור, וזה מועיל בהתחשב בכך שלתמר יש משהו אחר להתמקד בו ודרך לצאת מצרות. בניגוד לתפקידו ככוכב ב'האוס', לורי מאופק הרבה יותר ואינו מושך תשומת לב רבה. הוא משתלב היטב ברקע של הסדרה, בעוד הכוכב הישראלי ששון גבאי מגלם תוספת נחרצת יותר שמסתערת עם כישורי ריגול מהירים, וחולקת את רוב הסצנות שלו עם סולטן".

בסיומה של הביקורת נכתב כי "הקצב של העונה הזו נשאר דחוס ומרתק עם תפניות ותהפוכות רבות. חידוש מוקדם של עונה רביעית וסיום מותח של העונה הנוכחית מבטיחים שתהיה סיבה לחזור".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully